Definita cuvantului consul
CÓNSUL, consuli, s. m. 1. (În republica romană) Titlul celor trei magistrați, aleși anual, care dețineau puterea supremă; persoană purtând acest titlu. 2. Persoană numită de un stat în funcția de șef al unei reprezentanțe oficiale cu rang de consulat în alt stat și care apără interesele economice, administrative și juridice ale unui stat, precum și pe cele ale cetățenilor acestuia. – Din fr. consul.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu consul
a-i ieși porumbelul (pe gură) expr. (glum.) a rosti involuntar adevărul sau soluția unei probleme dificile, pe care încearcă s-o rezolve mai multe persoane. Vezi definitia »
pandeláșul s.n. art. (reg.) numele unui dans popular; melodie după care se execută acest dans. Vezi definitia »
CHESARIE RÎMNICEANUL (?-1780), cărturar român. Ca episcop al Rîmnicului, a sprijinit școlile și activitatea tipografică. A tradus „Mineele”, tipărind șase volume (1776-1779); în prefețele acestora a arătat obîrșia daco-romană a românilor. Vezi definitia »
Codul genetic este de regulă succesiunea tripleților de nucleotide (ARN) alcătuind un codon cu un lanț de aminoacizi, aceste combinații transmit mai departe informația genetică, activând sinteza proteinelor. sursa:www.wikipedia.org Vezi definitia »
Vărsătórul (constelație, semn de zodiac) s. propriu m. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z