Definita cuvantului araguaia
ARAGUAIA, Rio ~, rîu în Brazilia, afl. stg. al rîului Tocantins; 2.630 km, dintre care 1.300 km navigabili. Izv. din Serra do Caiapó (Pod. Braziliei); i trece prin reg. Mato Grosso.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu araguaia
DISOCIÁ, disociez, vb. I. Tranz. 1. (Chim.) A scinda în mod reversibil o moleculă în molecule mai simple sau în ioni; a descompune temporar și reversibil o combinație. ◊ Refl. Atomii se disociază. 2. A despărți, a separa, a delimita între ele noțiuni, probleme, idei care formează de obicei un ansamblu unic. [Pr.: -ci-a] – Din fr. dissocier, lat. dissociare. Vezi definitia »
TRANSSUBSTANȚIÁ vb. tr. a opera transsubstanțiațiunea. (< fr. transsubstantier) Vezi definitia »
HIPERTROFIÁ, pers. 3 hipertrofiază, vb. I. Refl. (Despre organe și țesuturi) A-și mări volumul în mod anormal ca urmare a unei funcții nutritive exagerate sau a unui proces maladiv. [Pr.: -fi-a] – Din fr. hypertrophier. Vezi definitia »
PRIVILEGIÁ vb. tr. a acorda un privilegiu; a favoriza. (< fr. privilégier) Vezi definitia »
AFILIÁ, afiliez, vb., I. Refl. (Despre organizații, instituții etc.) A se alătura altei organizații, instituții etc., stabilind raporturi de subordonare sau de colaborare. [Pr.: -li-a-] – Din fr. affilier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z