Definita cuvantului arber
ARBER, WERNER (n. 1929), microbiolog elvețian. Prof. univ. la Basel. Studii în domeniile biofizicii și biologiei moleculare. Cercertări privind enzimele de restricție în genetica moleculară, în special rolul acestora în recunoașterea nucleotidelor și separarea leziunilor de excizie ale DNA. Premiul Nobel pentru medicină și fiziologie (1978), înpreună cu D. Nathans și H. Smith.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu arber
CRUPIÉR s.m. Cel care conduce jocurile de noroc în stabilimentele publice, care adună banii câștigați și plătește câștigurile jucătorilor. [Pron. -pi-er. / < fr. croupier]. Vezi definitia »
dop rutier expr. (pub.) ambuteiaj, blocare a traficului rutier. Vezi definitia »
SCÁNER SCHENĂR/ s. n. 1. aparat de radiografie cu raze X, care permite a obține serii de clișee, în tehnică, medicină etc. pentru o explorare amănunțită; scanograf. 2. tehnică video, unde capetele magnetice sunt fixate pe un tambur a cărui axă este oblică în raport cu banda și care se învârtește cu mare viteză. ◊ sistem de antenă rotitoare. 3. (poligr.) aparat care efectuează automat selecția cvadricromă prin analiza lineară a originalului în culori. (< engl., fr. scanner) Vezi definitia »
tender, tendere s. n. fese voluminoase. Vezi definitia »
MAȘÍNGHEVER, mașingheveruri, s. n. (Germanism înv.) Mitralieră. – Germ. Maschinengewehr. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z