Definita cuvantului archip
ARCHIP, Ticu Sevastia (1891-1965, n. Tîrgoviște), scriitoare română. Nuvele de analiză psihologică și sugestie („Colecționarul de pietre prețioase”, „Aventura”) și o trilogie („Soarele negru”) rămasă la primele două volume; piese de teatru.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu archip
NISÍP, nisipuri, s. n. l. Rocă sedimentară neconsolidată, provenită din sfărâmarea unor minerale, roci sau organisme și care se prezintă sub forma unei acumulări de granule fine; p. ext. (mai ales la pl.) loc, teren, întindere alcătuită din asemenea rocă și, de obicei, lipsită de vegetație. ◊ Expr. Ca (sau cât) nisipul (mării) = în număr foarte mare. A clădi (sau a funda) pe nisip = a întreprinde o acțiune sortită eșecului, pieirii. 2. Depunere patologică de granule fine de oxalați, urați, silicați etc., care se formează într-un rinichi, în vezica urinară sau în vezicula biliară. [Var.: (reg.) năsíp s. n.] – Din bg. nasip. Vezi definitia »
POLÍP1 s. m. 1. animal celenterat fixat, cu corpul în formă de săculeț, cu un orificiu buco-anal, înconjurat de tentacule. 2. excrescență pediculată, cărnoasă sau fibroasă, care apare pe mucoasa nasului, a laringelui etc. (< fr. polype) Vezi definitia »
LUMITÍP s. n. mașină de cules fotografic care permite culegerea de texte în caractere tipografice pe film. (< fr. lumitype) Vezi definitia »
POLIP2(O)- elem. „polipi”. (< fr. polyp/o/-, cf. gr. polypous) Vezi definitia »
CONTRATÍP s.n. Reproducere a unei imagini fotografice obținute prin fotografierea acestei imagini. ♦ Copie negativă a unui film obținută după un pozitiv intermediar în scop de multiplicare sau pentru conservarea originalului. [< fr. contretype]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z