Definita cuvantului archirieșianadan
ARCHIRIE și ANADAN, roman popular cu caracter didactic-moralizator, de origine asiro-babiloniană (sec. 7 î. Hr.). Tradus în românește, după o versiune slavă, în sec. 17 și tipărit de către Anton Pann, cu unele intervenții proprii, în 1850.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu archirieșianadan
NOIÁN, noiane, s. n. 1. Cantitate, volum mare din ceva; belșug. ♦ Mulțime, număr mare de ființe, de lucruri, de fenomene. 2. Întindere mare de apă; nemărginire, imensitate. 3. Genune, abis, hău. [Pr.: no-ian.Pl. și: noianuri] – Et. nec. Vezi definitia »
ARHIDIECEZÁN, -Ă, arhidiecezani, -e, adj. Care ține de o arhidieceză, privitor la o arhidieceză. [Pr.: -di-e-] – După fr. archidiocésain. Vezi definitia »
PELICÁN, pelicani, s. m. Pasăre acvatică migratoare de talie mare, cu pene albe, cu cioc lung și puternic, cu un sac elastic sub maxilarul inferior, în care adună peștii cu care se hranește; babiță (Pelecanus onocrotalux). [Var.: pelecán, s. m.] – Din ngr. pelekán, lat. pelicanus, fr. pélican. Vezi definitia »
FURÁN s. n. combinație organică extrasă din rășina coniferelor, intermediar la sinteza maselor plastice și în industria farmaceutică. (< fr. furanne) Vezi definitia »
comán, cománi, s.m. (reg.) drac, diavol. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z