Definita cuvantului arheopterix
ARHEOPTERIX (‹ fr. {i}; {s} gr. arkhaios „vechi” + pteryx „pasăre”) subst. Cel mai vechi reprezentant al păsărilor, de talia unui porumbel (40 cm), descoperit în Jurasicul din Germania, cu caractere mixte, care relevă un număr mai mare de trăsături reptiliene decît aviene (Archaeopterix).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu arheopterix
FIX, -Ă adj. 1. (și adv.) care nu se poate mișca sau muta; neclintit, nemișcat. 2. neschimbat, care nu se schimbă, nu variază. ♦ idee ~ă = ideea care preocupă permanent pe cineva; obsesie, fixație. 3. care nu se descompune. ◊ care se elimină greu. 4. precis, exact. (< fr. fixe, lat. fixus) Vezi definitia »
CHIX s.n. Nereușită, greș, eșec. ◊ A da chix = a nu izbuti (în atingerea rezultatului propus). [Pl. -xuri. / < germ. Kicks]. Vezi definitia »
PREFÍX, prefixe, s. n. 1. Afix care se atașează înaintea rădăcinii sau a temei unui cuvânt, pentru a forma un derivat. 2. (În telefonia interurbană automată) Număr care identifică o anumită localitate sau țară și se formează înaintea numărului de telefon al abonatului. – Din fr. préfixe, lat. praefixus. Vezi definitia »
sărit de pe fix / de pe linie expr. v. sărit. Vezi definitia »
SPADÍX s. n. v. spadice. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z