Definita cuvantului arhimede
ARHIMEDE (c. 287-212 î. Hr., n. Siracuza), învățat grec. A descoperit principiul fundamental al hidrostaticii (cunoscut sub denumirea de „Legea lui ”A.„), conform căruia orice corp cufundat într-un lichid este împins de jos în sus cu o forță egală cu greutatea volulmului de lichid dezlocuit; a formulat legile pîrghiilor și a inventat numeroase sisteme de pîrghii și scripeți, mașini și dispozitive de luptă. În matematică s-a ocupat de calculul lungimii curbelor, al raportului dintre lungimea cercului și diametru (numărul π), de proprietățile spiralelor și pentru că a făcut cuadratura parabolei este considerat precursor al calcului integral.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu arhimede
FOSFOLIPÍDE s. f. pl. fosfatide. (< fr. phospholipides) Vezi definitia »
DESFÍDE vb. tr. 1. a provoca (pe cineva) să dovedească un lucru știind că nu va reuși; a declara, a spune cuiva că nu este crezut, că e considerat incapabil. 2. a înfrunta, a sfida, a brava un pericol, o primejdie. (după fr. défier, lat. deffidere) Vezi definitia »
unde te duci ma?? Vezi definitia »
ASTERÍDE s.f. pl. Clasă de animale echinoderme care au corpul în formă de stea; (la sg.) animal din această clasă; asterie. [< fr. astérides]. Vezi definitia »
PALMIPÉDE s. n. pl. supraordrin de păsări înotătoare cu picioarele palmate (2). (< fr. palmipèdes) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z