Definita cuvantului arman
ARMÁN (‹ tc.) s. n. 1. Arie1 (1). 2. Conac în care locuia administratorul unei ferme și unde se înmagazina recolta. 3. Ladă zincată în care se țin acoperite cu o pînză umedă foile de tutun înainte de a fi prelucrate la mașinile de tăiat.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu arman
SALVARSÁN s.n. (Chim.) Derivat organic al arseniului, folosit ca medicament în tratamentul sifilisului. [< germ. Salvarsan – nume comercial]. Vezi definitia »
CITOGENETICIÁN, -Ă, citogeneticieni, -e, s. m. și f. Specialist în citogenetică (1). [Pr.: -ci-an] – Din fr. cytogénéticien. Vezi definitia »
URAGÁN, uragane, s. n. Ciclon tropical sau, p. gener., vânt foarte puternic cu acțiune distrugătoare, însoțit adesea de ploi torențiale. – Din fr. ouragan. Vezi definitia »
BIRMÁN, -Ă, birmani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Birmaniei sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Birmaniei sau birmanilor (1), referitor la Birmania sau la birmani. – Din n. pr. Birmania (derivat regresiv). Vezi definitia »
BAGHLAN, oraș în NE Afghanistanului, pe rîul Kunduz; 5 mii loc. (1985, cu suburbiile). Centru agricol (sfeclă de zahăr), Întreprinderi de prelucr. bumbacului și de zahăr. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z