Definita cuvantului aroneanu
ARONEANU, com. în jud. Iași; 2.523 loc. (1991). Biserică construită în 1594 de Aron Tiranul.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu aroneanu
BUJOREANU, Ioan M. (1834-1899, n. București), scriitor român. Comedii de moravuri și piese comice, unele adaptări sau traduceri („Teatru”). Romanul „Mistere din București” urmează schema la modă a genului. Vezi definitia »
nu apare nicaieri urmatoarea sintagma: functie de executie ar trebui sa apara undeva la cuvantul „executie”. Vezi definitia »
Nu cred in originea ungureasca „hatar” a cuvintului „hotar” se pare ca orinea e foarte veche ( mii de ani) radacina se regaseste in indo-european, in sanscrita ca „hotra” ministrul care hotara ceremonia de sacrificii, trecerea „hotarului” spre lumea cealalta...deasemenea exista vechiul cuvint „hat” cu aproape aceeasi semnificatie si probabil, ungurii, venind tirziu in aceste locuri, care aveau nume impamintenite , pentru cele necesare... Aceeasi situatie e si pentru cuvintul „plug” caruia i se considera fals,origine slava,este radacina veche indo-europeana, se regaseste si in vechea engleza... Vezi definitia »
BELDICEANU, Nicoară (n. 920, București), istoric român. Stabilit în Franța. Contribuții la istoria Imp. Otoman și a lumii bizantino-balcano-anatoliene în sec. 14-16 („Les actes des premiers sultans conservés dans les manuscrits turcs de la Bibliothèque National à Paris”, „Recherche sur le ville ottomane au XV-e siecle”, „Le monde ottoman des Balkans (1402-1566)”). Vezi definitia »
BĂICOIANU, Constantin C. (1894-1988, n. Brăila), inginer agrozootehnist român. Prof. univ. la Timișoara, Cluj și București. Studii și cercetări de avicultură și de ameliorare a rasei taurine sura de stepă („Mediul și ereditatea. Rațiunea lor în creșterea animalelor”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z