Definita cuvantului artachino
ARTACHINO, Constantin (1870-1954, n. Giurgiu), pictor român. Unul dintre fondatorii grupării „Tinerimea artistică”. Peisagist („Peisaj de iarnă”, „Stradă turcească din Sofia”) și portretist („I.L. Caragiale”). În colab. cu Șt. Luchian a realizat decorația interioară a catedralelor din Tulcea și Alexandria.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu artachino
ADEN(O)-, -ADENÍE elem. „glandă”. (< fr. aden/o/-, -adenie cf. gr. aden) Vezi definitia »
BRUNO, Giordano (1548-1600), filozof renascentist italian. Întemnițat de Inchiziție în 1592, a fost ars pe rug la Roma, ca eretic. Sub influența neoplatonismului italian, el preconiza să nu se folosească decît rațiunea pentru a cunoaște lumea. În dialogurile sale („Despre cauză, principiu și unitate”, „Despre infinit, univers și lumi”), a expus o filozofie panteistă (natura este „Dumnezeu în lucruri”). Dezvoltînd concepția heliocentrică a lui Copernic, a susținut existența unui Univers infinit cu o infinitate de lumi. Vezi definitia »
ARAHN(O) – elem. „păianjen”. (< fr. arachn/o/-, cf. gr. arakhne) Vezi definitia »
PICNO- Element prim de compunere savantă cu sensul „dens”, „compact”; „frecvent”; „(referitor la) densitate”, „intensitate”. [< fr. pycno-, it. picno-, cf. gr. pyknos]. Vezi definitia »
BORODINO, localit. în Federația Rusă (C.S.I.), la 124 km V de Moscova, unde, la 7 sept. 1812, a avut loc o bătălie între armatele ruse, conduse de Mihail Kutuzov, și cele franceze, încheiată nedecis, dar care a uzat armata lui Napoleon I. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z