Definita cuvantului excizie
EXCÍZIE, excizii, s. f. Extirpare a unei porțiuni de țesut sau de organ. ♦ Tăiere, scoatere a unui fragment dintr-un material sau dintr-o piesă. – Din fr. excision.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu excizie
RECTOTOMÍE s. f. incizie a rectului, pentru a aborda cavitatea bazinetului. (< fr. rectotomie) Vezi definitia »
INDETERMINÁȚIE s.f. Indeterminare. [< fr. indetermination]. Vezi definitia »
PURIFICÁȚIE s. f. 1. purificare. 2. ceremonie religioasă consacrată ispășirii păcatelor, curățirii morale. (< fr. purification) Vezi definitia »
EXPEDÍȚIE, expediții, s. f. 1. Călătorie lungă (și anevoioasă) făcută de un grup organizat în regiuni îndepărtate, cu scopuri științifice, comerciale etc. 2. Campanie militară agresivă pentru cucerirea unui teritoriu străin, îndepărtat de propria țară. 3. Expediere. ◊ Condică de expediție = registru în care se înregistrează zilnic lista corespondenței expediate de o instituție sau de o întreprindere. – Din fr. expédition, lat. expeditio. Vezi definitia »
LACTÁȚIE s. f. 1. Proces de formare și de secreție a laptelui prin glandele mamare ale femelelor mamiferelor. 2. Acțiunea de a alăpta un copil; perioada cât o mamă își poate alăpta copilul. [Var.: lactațiúne s. f.] – Din fr. lactation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z