Definita cuvantului austroungaria
AUSTRO-UNGARIA, monarhie dualistă condusă de împăratul Austriei (concomitent și rege al Ungariei), creată în 1867, în urma înțelegerii dintre cercurile conducătoare din Austria și Ungaria. S-a destrămat în 1918, în condițiile înfrîngerii suferite în primul război mondial și ale avîntului mișcării de eliberare națională a popoarelor subjugate, care au dus la formarea statelor naționale Austria, Ungaria și Cehoslovacia; o parte a terit. anexate de fostul Imp. Austro-Ungar s-au unit cu Polonia, Italia, Iugoslavia și România.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu austroungaria
APROPRÍA, apropriez, vb. I. Tranz. 1. A-și însuși un lucru (străin). 2. A face ca ceva să fie potrivit pentru un anumit scop. [Pr.: -pri-a] – Fr. approprier (lat. lit. appropriare). Vezi definitia »
STRĂTĂIÁ, strătái, vb. I. Tranz. (Rar) A întretăia. [Pr.: -tă-ia] – Stră- + tăia. Vezi definitia »
DETALIÁ vb. I. 1. tr. A analiza, a arăta (ceva) amănunțit. 2. refl. (Rar) A se contura, a se evidenția precis în amănunte. [Pron. -li-a, var. detaila vb. I. / < it. dettagliare, cf. fr. détailler]. Vezi definitia »
(?) ÎMBOROSCĂIÁ, îmboróscăi v.refl. (fam.) a se îmbufna, a se supăra Vezi definitia »
a-și mânca lefteria expr. 1. a-și pierde reputația de om cinstit față de cineva. 2. a nu se mai putea aștepta la bunăvoință din partea cuiva. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z