Definita cuvantului avignon
AVIGNON [aviñō], oraș în SE Franței (Venaissin); 174,3 mii loc. (1982, cu suburbiile). Metalurgie, produse textile și alim. Ind. chimică, piel. și săpun. Palatul papilor (sec. 14). Posesiune și reședință a papilor între 1307 1377, cu întrerupere între 1367 și 1370 („Captivitatea de la A.”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu avignon
DRAGÓN1 s. m. I. 1. animal imaginat cu cap și aripi de vultur, gheare de leu, trup și coadă de șarpe. 2. reprezentare heraldică a unui chip omenesc cu barba din șerpi încolăciți. 3. șopârlă tropicală, pe copaci, care are de-a lungul corpului două excrescențe ale pielii ca niște aripi. 4. pește marin care, în timpul zilei, stă îngropat în nisip, noaptea fiind foarte activ; drac-de-mare. 5. ambarcație cu două vele de suprafață mare; velă triunghiulară suplimentară. II. cavalerist astfel echipat încât să poată lupta și pe jos. (< fr. dragon) Vezi definitia »
TEFLÓN s. n. 1. material foarte rezistent la agenții chimici, la temperatură și coroziune, pentru garnituri, vase de bucătărie, izolatori electrici etc. 2. vas de bucătărie din acest material. (< fr. téflon, engl. teflon) Vezi definitia »
TALIÓN s. n. Pedeapsă sau răzbunare (specifică orânduirii sclavagiste) care constă în tratarea vinovatului în același chip în care a procedat și el cu victima lui. ◊ Legea talionului = lege penală la unele popoare din vechime, prin care se aplică vinovatului o pedeapsă identică cu fapta de care se făcea culpabil. [Pr.: -li-on] – Din fr. talion. Vezi definitia »
POLTRÓN, -Ă adj., s. m. f. (om) lipsit de curaj; fricos, laș. (< fr. poltron) Vezi definitia »
MADIPOLÓN s.n. Pânză fină de bumbac întrebuințată pentru albituri. [Var. madipolan s.n. / cf. fr. madapolan, germ. Madapolam, rus. madapolam < Madapolan – oraș în India]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z