Definita cuvantului executabil
EXECUTÁBIL, -Ă, executabili, -e, adj. Care poate fi executat. [Pr.: eg-ze-] – Din fr. exécutable.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu executabil
TEXTÍL, -Ă I. adj. (despre plante) din care se extrag fibre în țesătorie. ◊ (despre fibre, materiale) care servește la țesut sau tricotat. ◊ țesut, lucrat din fibre sau din fire. ◊ referitor la țesături. II. s. f. pl. materiale din fibre textile (stofe, pânzeturi etc.); obiecte confecționate. (< fr. textile, lat. textilis) Vezi definitia »
HIL s.n. (Biol.) Punct în care se leagă un vas de sânge cu un organ format din țesut spongios. ♦ (Bot.) Locul de inserare al funiculului la semințe. [< fr. hile, cf. lat. hilum]. Vezi definitia »
REFUZÁBIL, -Ă adj. Care se poate refuza; care merită să fie refuzat. [Cf. fr. refusable]. Vezi definitia »
CIVÍL, -Ă adj. 1. Privitor la cetățenii unui stat; referitor la raporturile juridice dintre cetățeni. ◊ Drept civil = ramură a dreptului care se ocupă cu condițiile persoanelor, raporturile lor de familie și diferite legături juridice care dau naștere la drepturi, obligații etc.; cod civil = totalitatea normelor juridice care reglementează raporturile de drept civil; stare civilă = situația unei persoane așa cum rezultă din actele sale privitoare la naștere, căsătorie etc.; ofițer al stării civile = delegat al puterii de stat însărcinat cu încheierea actelor de stare civilă; parte civilă = partea care pretinde despăgubiri pentru daunele suferite cu ocazia unei infracțiuni. 2. Care nu este militar, lipsit de caracter milităresc. ◊ Război civil = conflict armat pentru putere între două grupuri adverse din același stat. // s.m. și f. Persoană care nu face parte din armată. [Var. țivil, -ă adj., s.m.f. / < lat. civilis, cf. it. civile, fr. civil]. Vezi definitia »
INFLUENȚÁBIL, -Ă adj. care poate fi influențat cu ușurință. (< fr. influenșable) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z