Definita cuvantului badenwürttemburg
BADEN-WÜRTTEMBURG [bá:dən wüntəmberc], land în SV Germaniei; 35,8 mii km2; 9,4 mil. loc. (1988, din care 70 la sută populație urbană). Centrul ad-tiv: Stuttgart. Orașe pr.: Freiburg, Heidelberg, Karlsruhe, Mannheim, Ulm. Expl. de cărbune, min. de fier, petrol și gaze naturale; expl. forestiere. Ind. constr. de mașini, textilă și a sticlei. Cereale; viticultură și pomicultură. Creșterea animalelor.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu badenwürttemburg
bémberg (înv.) s. n. Vezi definitia »
BAMBERG, oraș în S Germaniei Centrale (Bavaria), în apropiere de Main; 120 mii loc. (1987, cu suburbiile). Nod de comunicații. Textile, hîrtie; echipament electronic; constr. de mașini. Numeroase monumente (catedrală, sec. 13, cu un important ansamblu de sculpturi). Palat episcopal (sec. 16). Observator astronomic. Muzee. Filarmonică renumită. Menționat în 902. Vezi definitia »
BEERENBERG, vulcan stins în ins. Jan Mayen (M. Groelandei). Alt.: 2.277 m (cel mai înalt vf. din ins.). Cel mai nordic vulcan de pe glob (71º lat. N). Ghețari. Descoperit în 1614 de navigatorul Jan Mayen. Numit și Muntele Urșilor. Vezi definitia »
ȘARG, -Ă, șargi, -ge, adj. (Despre cai, rar despre alte animale) Cu părul de pe corp galben deschis, iar cel din coamă, coadă și extremitățile picioarelor de culoare neagră. ♦ (Substantivat) Cal cu părul galben deschis. – Din magh. sárga. Vezi definitia »
ALTENBURG, oraș în E Germaniei (Saxonia); 53,6 mii loc. (1988). Expl. de cărbune brun. Constr. de mașini de cusut. Cunoscute fabrici de cărți de joc. Monumente medievale și din Renaștere. Muzee. Menționat în anul 976. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z