Definita cuvantului bregmă
BRÉGMĂ, bregme, s. f. Punct de întâlnire a oaselor parietale cu osul frontal, ocupat la nou-născut de fontanela anterioară. – Din fr. bregma.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bregmă
CROȘÉTĂ s.f. 1. Ac lung cu vârful în formă de cârlig, cu care se lucrează diferite împletituri (mai ales dantele) din ață, lână etc. 2. Tijă prevăzută cu o lamă, servind la îndepărtarea pământului rămas într-o formă de turnătorie. 3. Piesă din oțel de forma unui cui cu cap lățit prevăzut cu găuri, folosit în solidarizarea îmbinărilor de lemn. 4. (Poligr.) Paranteză colțuroasă, dreaptă. [Var. croșet s.n. / < fr. crochet]. Vezi definitia »
CĂPRIȘOÁRĂ, căprișoare, s. f. Căpriță. – Capră + suf. -ișoară. Vezi definitia »
GLICOPROTEÍDĂ s. f. proteidă complexă conținând în moleculă un grup glucidic, în cartilage, în unii hormoni și în albușul de ou. (< fr. glycoprotéide) Vezi definitia »
1.Caracteristică a ceea ce este incongru, deplast. 2.Acțiune, cuvinte incongrue lipsite de bună-cuviință Incongru+ suf. -itate Din fr.incongruité, lat. incongruitas, -atis Vezi definitia »
PASTEURELÓZĂ PAS-Tö-/ s. f. boală infecțioasă gravă a animalelor și păsărilor domestice, manifestată prin septicemie hemoragică; holera păsărilor. (< fr. pasteurellose) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z