Definita cuvantului balcani
BALCANI, com. în jud. Bacău, pe Tazlău; 8.459 loc. (1991).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu balcani
CEVENI (CÉVENNES [seven]), Munții ~, masiv muntos în SE Masivului Central francez, alcătuit din roci cristaline și calcare; se prezintă ca o serie de platouri înclinate spre S. Lungime: c. 150 km. Alt. max.: 1.702 m (vf. Lozère). Zăcăminte de huilă. Pomicultură. Creșterea animalelor. Parc național. Vezi definitia »
ÎMPĂIENJINÍ vb. IV. v. împăienjeni. Vezi definitia »
EISENACHIÉNI s.m.pl. Adepți ai marxismului, care, sub conducerea lui W. Liebknecht și A. Bebel, au constituit la Eisenach, în 1869, Partidul Muncitoresc Social-Democrat din Germania. [Pron. ai-ză-na-hi-. / cf. Eisenach – oraș în estul Germaniei]. Vezi definitia »
MANCHESTERIÉNI s.m. pl. Partizani ai unei școli economice din prima jumătate a sec. XIX, care luptau pentru liberul-schimb și pentru abrogarea legilor ce împiedicau dezvoltarea capitalismului. [Pron. men-ces-. / cf. Manchester, oraș industrial în Anglia]. Vezi definitia »
INTERVENÍ vb. intr. 1. a lua parte la ceva, a intra în acțiune; a intra în vorbă. ◊ a face o mediație, un demers în favoarea cuiva; (peior.) a stărui pe lângă o persoană influentă spre a obține ceva în favoarea cuiva. 2. a se întâmpla, a surveni, a se ivi. (< fr. intervenir, lat. intervenire) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z