Definita cuvantului baltaliman
BALTA-LIMAN, cartier al Constantinopolului. -Convenția de la ~, convenție semnată la 19 apr./1 mai 1849 între Rusia și Imp. Otoman, care stabilea: limitarea dreptului de autonomie a Principatelor Române, numirea domnilor pe șapte ani, desființarea adunărilor obștești și înlocuirea lor cu divanuri ad-hoc alcătuite din boieri, revizuirea Regulamentului Organic, prelungirea regimului de ocupație instaurat după înfrîngerea Revoluției de la 1848.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu baltaliman
ȘPAN1, șpani, s. m. 1. (În orânduirea feudală din Transilvania) Titlu dat nobilului care avea funcția corespunzătoare vicontelui sau contelui din Apus; nobil care deținea acest titlu; stăpânitor sau (mai târziu) șef administrativ al unui ținut. 2. (Înv. și reg.) Intendent, administrator. – Din magh. span. Vezi definitia »
lătureán, -ă, adj. (reg.) care locuiește afară de sat, la periferia lui. Vezi definitia »
traheeán (rar) (-he-ean) adj. m., pl. traheéni (-he-eni); f. traheeánă, pl. traheéne Vezi definitia »
MOZAMBICÁN, -Ă, mozambicani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Mozambicului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Mozambicului sau populației lui, care se referă la Mozambic sau la populația acestuia. – Mozambic (n. pr.) + suf. -an. Vezi definitia »
SEMIPLÁN, semiplanuri, s. n. Mulțimea punctelor din plan situate de aceeași parte a unei drepte. – Semi- + plan (după fr. demi-plan). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z