Definita cuvantului bancainternaționalăpentrureconstrucțieșidezvoltare
BANCA INTERNAȚIONALĂ PENTRU RECONSTRUCȚIE ȘI DEZVOLTARE (B.I.R.D.; în engl. International Bank for Reconstruction and Development), instituție bancară internațională guvernamentală, cu sediul la Washington, creată în 1945 (își începe activitatea în 1946), în scopul acordării de împrumuturi pentru finanțarea unor proiecte economice, precum și al asistenței tehnice necesare. Instituție specializată a O.N.U. din 1947, B.I.R.D. are 150 membri (1990), printre care și România (din 1972).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bancainternaționalăpentrureconstrucțieșidezvoltare
CRISPÁRE s.f. Acțiunea de a (se) crispa și rezultatul ei; crispație. [< crispa]. Vezi definitia »
CONTRARIÉRE, contrarieri, s. f. Acțiunea de a contraria și rezultatul ei. [Pr.: -ri-e-] – V. contraria. Vezi definitia »
REPARTIZÁRE, repartizări, s. f. 1. Acțiunea de a repartiza și rezultatul ei. 2. (În sintagmele) Repartizare a cheltuielilor = distribuire a cheltuielilor indirecte de producție asupra costurilor produselor, a lucrărilor executate și a serviciilor prestate. Repartizare a sarcinilor = precizare a obligațiilor profesionale pe persoane, secții, ateliere, sectoare etc. – V. repartiza. Vezi definitia »
SPAȚIALIZÁRE, spațializări, s. f. Acțiunea de a spațializa. [Pr.: -ți-a-] – V. spațializa. Vezi definitia »
SAVOIR-VIVRE [SAVOAR-VIVRE] s. n. inv. (livr.) cunoașterea și practicarea uzanțelor în societate. (< fr. savoir-vivre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z