Definita cuvantului bandaisan
BANDAI San, vulcan activ în partea centrală a ins. Honshu (Japonia), la SV de Fukushima. Alt. max.: 1.819 m. La 5 iul. 1888 a erupt catastrofal (1,17 km3 de material, 71 km2 supr. acoperită cu lavă), aruncînd cenușa la peste 6.000 de m alt. (vulcanul cu cea mai mare înălțime a norului de erupție de pe glob). A dat numele unui tip de activitate vulcanică explozivă, care antrenează în timpul erupției dopul de lavă acidă, consolidată pe coș, și uneori partea superioară a conului vulcanic.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bandaisan
CÚPMAN s. m. (sport) câștigător al unei cupe; (p. ext.) orice participant la o competiție în care se dispută cupa. (< fr., engl. cupman) Vezi definitia »
VIGÁN, vigane, s. n. (Reg.) Rochie orășenească. – Magh. viganó. Vezi definitia »
rahtiván, rahtiváni, s.m. (înv.) cămăraș care avea grijă de rafturile cailor domnești. Vezi definitia »
RIVERÁN, -Ă, riverani, -e, adj. (Despre țări, locuri etc.) Situat pe malul unei ape sau străbătut de o apă curgătoare. ♦ Proprietar riveran = proprietar al unui loc situat pe malul unui râu. – Din fr. riverain. Vezi definitia »
CODREÁN, -Ă, codreni, -e, adj., s. m. și f. (Rar) 1. Adj. Care aparține codrului, privitor la codru; din codru; codresc. 2. S. m. și f. Pădurean. – Codru + suf. -ean. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z