Definita cuvantului bandinelli
BANDINELLI (Bartholomeo di Michele Agnolo, zis Il Baccio sau ~), (1493-1560), sculptor florentin. Opere cu teme religioase și portrete de mare expresivitate, în atitudini torsionate („Sf. Petru”, la catedrala din Florența, „Pietà”, în biserica Annunziata, „Hercule ucigîndu-l pe Cacus”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bandinelli
mizdrigălí, mizdrigălésc, vb. IV (reg.) a lucra migălos, încet. Vezi definitia »
AZVÂRLÍ, azvârl, vb. IV. I. Tranz. 1. A arunca ceva (departe) printr-o mișcare repede și violentă. 2. A da afară din sine, a proiecta în afară. Gura de balaur... azvârle apa-n sus (COȘBUC). II. Intranz. A arunca cu ceva asupra cuiva. Cine azvârle cu bulgări? (ALECSANDRI). ♦ (Despre animale de ham) A izbi cu picioarele, a fi nărăvaș. III. Refl. A se repezi, a se avânta, a se precipita; a ajunge într-un loc printr-o săritură. [Prez. ind. pers. 3 sg. și pl. azvârlă] – Comp. sb. vrljiti, bg. hvărljan. Vezi definitia »
PATELI- elem. patel(o)-. Vezi definitia »
MIGĂLÍ, migălesc, vb. IV. Tranz. și intranz. A lucra cu răbdare și cu minuțiozitate; a bunghini. ♦ A lucra fără spor. [Var.: migăí vb. IV] – Et. nec. Vezi definitia »
VÂNZOLÍ, vânzolesc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A (se) frământa, a (se) zbate, a (se) agita (de colo până colo). 2. Refl. (Înv.) A se război, a se lupta. – Din magh. vonszolni. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z