Definita cuvantului bandini
BANDINI, Marco (BANDINUS MARCOS) (C. 1593/1598-1650), misionar franciscan, de origine bosniac. Stabilit în Moldova (din 1644). Raportul său (Codex Bandinus) este unul dintre cele mai importante memorii din sec. 17 privind Țările Române.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bandini
CROCODILIÉNI s. m. pl. Ordin de reptile mari cu o anatomie evoluată. [Pr.: -li-eni] – Din fr. crocodiliens. Vezi definitia »
ÎNȚEPENÍ, înțepenesc, vb. IV. 1. Intranz. A deveni țeapăn, a nu-și mai putea mișca membrele, a rămâne imobil, rigid, inert; a încremeni, a înlemni. 2. Tranz. și refl. A (se) prinde bine în ceva; a (se) fixa. ♦ Refl. Fig. A rămâne neclintit într-o hotărâre; a se încăpățâna. 3. Tranz. A face ca un obiect să nu mai aibă joc în locașul lui, a-l fixa, a-i asigura stabilitatea; a întări. – În + țeapăn. Vezi definitia »
DINOZAURIÉNI s. m. pl. ordin de reptile fosile uriașe, care se sprijineau mai mult pe picioarele dinapoi și pe o coadă puternică. (< fr. dinosauriens) Vezi definitia »
INTERVENÍ vb. intr. 1. a lua parte la ceva, a intra în acțiune; a intra în vorbă. ◊ a face o mediație, un demers în favoarea cuiva; (peior.) a stărui pe lângă o persoană influentă spre a obține ceva în favoarea cuiva. 2. a se întâmpla, a surveni, a se ivi. (< fr. intervenir, lat. intervenire) Vezi definitia »
GRANI- /GRANO- elem. „grăunte, sămânță”. (< fr. grani-, grano-. cf. lat. granum) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z