Definita cuvantului aiieșitărâțapenas
a-i ieși tărâța pe nas expr. a se enerva.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu aiieșitărâțapenas
BIDONAS, bidonase, s.n. Diminutiv al lui bidon, termen folosit pentru denumirea unui bidon de dimensiuni mici sau foarte mici. Vezi definitia »
bagamias pula in mata Vezi definitia »
GLAS, glasuri, s. n. 1. Ansamblul sunetelor produse de vibrarea coardelor vocale umane; facultate specifică omului de a emite sunete articulate; voce. ◊ Loc. adv. Într-un glas = (toți) deodată; în unanimitate. ◊ Expr. A da glas = a) a striga; b) a exprima (oral sau în scris). A ridica (sau a înălța) glasul = a vorbi, a răspunde cu un ton ridicat, tare, răstit; a protesta. A căpăta (sau a prinde) glas = a căpăta curaj, a-și reveni (și a începe să vorbească). A-i pieri (cuiva) (sau a i se stinge, a-și pierde) glasul = a nu mai putea să vorbească, să răspundă; a nu mai avea ce răspunde. ♦ (La pl.) Murmur sau vuiet produs de mai multe persoane (care vorbesc concomitent). ♦ Ciripit sau cântec al păsărilor. ♦ Strigăt produs de unele animale. 2. Fig. Zgomot produs de vânt, de o apă etc.; sunet produs de un instrument muzical sau de un obiect sonor. 3. Fig. (Înv.) Veste, știre. 4. Denumire dată scării muzicale în cântarea bisericească răsăriteană. ♦ Fiecare dintre cele opt moduri (3) fundamentale după care se execută cântările bisericești. – Din sl. glasŭ. Vezi definitia »
BOREAS (în mitologia greacă), personificarea vîntului de nord. Fiul unui titan și al zeiței zorilor, Eos. Este reprezentat ca un bătrîn posac, cu părul și barba acoperite de zăpadă, înveșmîntat cu o haină lungă, fluturînd pe el. Vezi definitia »
PETÁS s. n. (ant.) pălărie rotundă cu boruri largi, pe care o purtau grecii; (spec.) coif cu două aripioare, cu care este reprezentat adesea zeul Mercur. (< lat. petasus, gr. petasos) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z