Definita cuvantului indigenat
INDIGENÁT, -Ă, indigenați, -te, adj. v. INDIGENA. – [DEX '98]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu indigenat
BIROCRÁT, -Ă s.m. și f. Funcționar care dă o importanță exagerată formalităților în dauna fondului; formalist. [Var. biurocrat s.m. și f. / < fr. bureaucrate]. Vezi definitia »
NEȚESĂLÁT, -Ă, nețesălați, -te, adj. (Despre vite) Care nu a fost curățat cu țesala; p. anal. (depr.; despre oameni) cu părul încâlcit, zbârlit, nepieptănat; (despre păr) care nu este pieptănăt, care este încâlcit, zbârlit; p. ext. neîngrijit, murdar. – Ne- + țesălat. Vezi definitia »
BLINDÁT, -Ă adj. Care are un blindaj. ♦ (Despre unități militare) Dotat cu mijloace de luptă prevăzute cu blindaj. // s.n. Vehicul de luptă prevăzut cu blindaj. [< blinda]. Vezi definitia »
HELIOSTÁT s.n. Instrument folosit pentru proiectarea unui fascicul de raze solare asupra unui punct, independent de deplasarea Pământului în raport cu Soarele. [< fr. héliostat, cf. gr. helios – soare, statos – oprit]. Vezi definitia »
COMISARIÁT1 s.n. (În vechea organizare administrativă a țării) Secție a unei poliții orășenești, condusă de un comisar; local în care funcționează o astfel de secție. [Pron. -ri-at. / < germ. Kommissariat, it. commissariato, fr. commissariat]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z