Definita cuvantului baroreceptor
BARORECEPTÓR ({s} baro + lat. receptor „primitor”) s. m. (FIZIOL.) Formațiune nervoasă senzitivă care înregistrează modificările de presiune cu punct de plecare în mediul exterior sau interior (b. de la nivelul tegumentului, din mușchi, tendoane, articulații), precum și variațiile presiunii sanguine (b. din atrii, ventriculul stîng, sinusul carotidian, aorta etc.).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu baroreceptor
TELEVORBITÓR s. n. instalație telefonică specială care permite ca vocea celui care vorbește să fie auzită simultan de mai multe posturi. (< tele1- + vorbitor) Vezi definitia »
INSUFLATÓR s. n. instrument medical pentru insuflații. (< fr. insuflateur) Vezi definitia »
CLIMATIZÓR s. n. aparat care permite climatizarea. (< fr. climatiseur) Vezi definitia »
OMNIVÓR, -Ă, omnivori, -e, adj., s. m. și f. (Animal) care se hrănește atât cu substanțe vegetale, cât și cu substanțe animale; (animal) care mănâncă de toate. – Din fr. omnivore. Vezi definitia »
HIDROSEPARATÓR s. n. 1. instalație de concentrare cu ajutorul unui curent ascendent de apă, servind la prepararea mecanică a cărbunilor. 2. mașină de sortat diverse produse granulare cu ajutorul apei sau al unei soluții cu densități diferite. (< fr. hydroséparateur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z