Definita cuvantului barotermocameră
BAROTERMOCÁMERĂ ( baro + termo + cameră) s. f. Cameră etanșă în interiorul căreia sînt modificate comandat și în anumite limite presiunea și temperatura unei atmosfere menținute artificial, pentru simularea unora din condițiile proprii atmosferei înalte, și chiar ale spațiului cosmic, în scopul pregătirii și adaptării biologice a sportivilor, aviatorilor, astronauților pentru a face față la solicitări neobișnuite, urmăririi comportării și omologării unor echipamente destinate a fi folosite pentru aparate aerospațiale etc.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu barotermocameră
PLASMALÉMĂ, plasmaleme, s. f. (Bot.) Peliculă fină, semipermeabilă, a protoplasmei, care se află sub membrana celulozică și care reglează schimburile dintre celulă și mediu. – Din fr. plasmalemma. Vezi definitia »
SUBSIDÉNȚĂ, subsidențe, s. f. 1. Mișcare de coborâre a unei mase de aer în atmosferă, însoțită de încălzirea aerului. 2. (Geol.) Proces de coborâre treptată a scoarței terestre, care are loc în bazinele de sedimentare. – Din fr. subsidence. Vezi definitia »
înaltă funcționară de stat, membră a guvernului, care conduce un minister. Vezi definitia »
PRISPIȘOÁRĂ, prispișoare, s. f. Prispuliță. – Prispă + suf. -ișoară. Vezi definitia »
PARALÉLĂ s.f. 1. Linie sau suprafață situată în toată întinderea ei la egală distanță de altă linie sau de altă suprafață cu care nu se întretaie oricât de mult s-ar prelungi. ♦ Fiecare dintre cercurile imaginare paralele cu ecuatorul care unesc punctele de egală latitudine de pe suprafața Pământului. 2. (La pl.) Aparat de gimnastică format din două bare paralele susținute de stâlpi. 3. (Fig.) Comparație, apropiere făcută între două persoane, între două lucruri etc., în care se scot în relief asemănările și deosebirile. [Cf. fr. parallèle, lat. parellelus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z