Definita cuvantului barton
BARTON [ba:tn], Sir Derek Harold Richard (1918-1998), chimist englez. Prof. univ. la Londra. Cercetări în domeniul izomeriei steriodelor și terpenelor, prin care a contribuit la dezvoltarea unui nou domeniu de studiu în chimia organică: analiza conformațională. Premiul Nobel (1969), împreună cu O. Hassel.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu barton
LÉTCON s. n. ciocan electric de lipit. (după germ. Lötkolben) Vezi definitia »
CITOHORMÓN s. m. hormon produs de celulele endocrine izolate. (< fr. cytohormone) Vezi definitia »
ZĂTÓN, zătoane, s. n. (Reg.) 1. Lac lung și îngust pe țărmul mării, despărțit de mare numai printr-o limbă îngustă de pământ. ♦ Loc din cursul unui râu cu apă domoală și adâncă, unde se pot adăposti iarna vasele plutitoare. ♦ Scobitură în malul unui râu, unde se adună peștele. 2. Zăgaz făcut spre a abate sau a opri apa din cursul ei. ♦ Spec. Îngrăditură din stuf sau din nuiele, care se așază în râu pentru prinderea peștelui; p. ext. locul astfel îngrădit. Zătoane circulare. – Din rus., ucr. zaton. Vezi definitia »
BUBÓN, buboane, s. n. Inflamare a ganglionilor limfatici din regiunea inghinală, axilară etc., caracteristică ciumei, scarlatinei, bolilor venerice. – Din fr. bubon. Vezi definitia »
pole position expr. (pub.) 1. (în sport) prima poziție de pe grila de start a unui concurs de automobilism sau motociclism, ocupată de sportivul care a obținut cel mai bun timp la antrenamente. 2. postură de favorit a unui politician intrat în cursa electorală. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z