Definita cuvantului basarabian
BASARABIAN (‹ n. pr. Basarabia), subdiviziune a Sarmațianului, larg răspîndită în Pod. Moldovei și în zona neogenă a Carpaților Orientali. Este caracterizat de facies nisipos-marnos, cu intercalații de gresii ocolitice sau de calcare recifale și, din punct de vedere paleontologic, prin Mactra fabreana.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu basarabian
GOTLANDIÁN s.n. (Geol.) Perioadă a paleozoicului considerată în trecut ca o diviziune superioară a silurianului, astăzi ca silurian propriu-zis. // adj. Care aparține acestei perioade. [Pron. -di-an. / < fr. gothlandien, cf. Gotland – insulă din marea Britanie]. Vezi definitia »
PLAISANCIÁN, -Ă PLE-ZAN-/ adj., s. n. (din) etajul inferior al pliocenului. (< fr. plaisancien) Vezi definitia »
SUMÁN, sumane, s. n. 1. Haină țărănească lungă (până la genunchi), făcută din pănură, dimie, postav gros etc. (bogat ornamentată cu găitane); țundră, zeghe, dulamă (1). 2. Țesătură groasă de lână lucrată în casă, din care se fac sumane (1); pănură, aba, dimie. [Pl. și: (2, m.) sumani. = Var.: sucmán s. n.] – Din bg. sukmanŭ. Vezi definitia »
tratidán s.n. (înv.) țesătură pentru îmbrăcăminte, cuverturi etc. Vezi definitia »
strapazán (-ne), s. n. – Cuiul de care se leagă vîsla. Probabil în legătură cu ngr. τράπεζα „masă” sau „bancă”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z