Definita cuvantului bâtlan
BÂTLÁN, bâtlani, s. m. Pasăre de baltă din ordinul picioroangelor, înaltă de un metru și chiar mai mult, cu pene cenușii, cu gâtul, cu ciocul și picioarele lungi și cu un moț de câteva pene date pe ceafă; stârc cenușiu (Ardea cinerea). – Din bg. batlan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bâtlan
HULIGÁN, huligani, s. m. Persoană care comite acte de huliganism. – Din rus. huligan. Vezi definitia »
XENOMÁN, -Ă, xenomani, -e, s. m. și f. Persoană care are o preferință deosebită pentru străini și pentru tot ceea ce provine de la ei. – Din fr. xénomane. Vezi definitia »
PARTIZÁN, -Ă I. s. m. f. 1. adept, susținător (al unei idei, al unei doctrine etc.); luptător pentru o cauză comună. 2. luptător într-un detașament organizat, neîncadrat formal în forțele armate, care acționează în spatele frontului inamic. II. adj. care manifestă, exprimă un spirit de partid. (< fr. partisan, rus. partizan) Vezi definitia »
TOXICOMÁN, -Ă adj., s.m. și f. (Suferind) de toxicomanie. [< fr. toxicomane]. Vezi definitia »
SÂNNICOLEÁN, -Ă, sânnicoléni, -e, s.m., adj. 1. S.m. Persoană născută și crescută în orașul Sânnicolau Mare (din județul Timiș). 2. Adj., s.m. (Locuitor) din orașul Sânnicolau Mare. (din /Sânnicolau/ Mare (n.pr.) + suf. -ean) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z