Definita cuvantului bâtlan
BÂTLÁN, bâtlani, s. m. Pasăre de baltă din ordinul picioroangelor, înaltă de un metru și chiar mai mult, cu pene cenușii, cu gâtul, cu ciocul și picioarele lungi și cu un moț de câteva pene date pe ceafă; stârc cenușiu (Ardea cinerea). – Din bg. batlan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bâtlan
CELAN, Paul (pseud. lui Paul Ancel) (1920-1971, n. Cernăuți), scriitor austriac de origine română. Stabilit la Paris. Lirică abstractă și metaforică („Mac și memorie”, „Din prag în prag”) vădind un remarcabil simț al limbii. Vezi definitia »
CAPELÁN, capelani, s. m. Preot al unei capele2 catolice (ajutor al parohului unei biserici) – Din it. cappellano. Vezi definitia »
UCRAINEÁN, -Ă, ucraineni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Ucrainei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Ucrainei sau populației ei, privitor la Ucraina sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limbă (de origine slavă) vorbită de ucraineni (1). [Pr.: -cra-i-] – Ucraina (n. pr.) + suf. -ean. Vezi definitia »
COVĂSNEÁN, -Ă, covăsneni, -e, s. m., adj. 1. S. m. Persoană născută și crescută în municipiul sau județul Covasna. 2. Adj., s. m. (Locuitor) din municipiul sau județul Covasna. – Covasna (n. pr.) + suf. -ean. Vezi definitia »
AERODINAMICIÁN, -Ă s.m. și f. Specialist în aerodinamică. [< fr. aérodynamicien]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z