Definita cuvantului basilan
BASILAN 1. Arh. în Filipine, în SV ins. Mindanao, alcătuit din c. 50 ins.: 1,3 mii km2; c. 201 mii loc. Orez. Cocotieri și arbori de cauciuc. Păduri tropicale. Pescuit. 2. Oraș și port în Filipine, situat în ins. cu același nume; 200 mii loc. (1980, cu suburbiile). Centru comercial și agricol (copra). Vechiu nume: Isabela.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu basilan
BATMÁN s. m. Jucător din ofensiva unei echipe de crichet. (<engl. batsman) Vezi definitia »
ȘPAN s. n. așchie de lemn sau de metal din prelucrarea acestora la strung, la freză etc. (< germ. Span) Vezi definitia »
BOIAN 1. Porțiune înaltă a C. Române, în S acesteia, între Olt și Vedea, drenată de Călmățuiul teleormănean, limitată la N de Platforma Cotmeana și la S de Dunăre. Alt. max.: 171 m. Cereale și plante ind. 2. Cultură materială din neoliticul mijlociu, răspîndită în Muntenia și SE Transilvaniei (în mileniul 5-4 î. Hr.), caracterizată prin mai multe faze de dezvoltare și printr-o ceramică variat decorată. Denumită după așezarea de pe grădiștea Ulmilor din mijlocul fostului lac Boian, jud. Călărași. Vezi definitia »
CITOGENETICIÁN, -Ă s.m. și f. Specialist în citogenetică. [Pron. -ci-an, pl. -ieni, -iene. / cf. fr. cytogénéticien]. Vezi definitia »
purligán, -ă, adj. (reg.) sărac, nevoiaș. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z