Definita cuvantului aoîmbulina
a o îmbulina expr. a se încurca, a o încurca; a avea de înfruntat un necaz.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu aoîmbulina
RUȘINÁ, rușinéz, vb. I. ~ (din roșí + suf. expresiv -ina, ca și la clătí > clătiná, tâmpí > (în)tâmpiná, hâțâí > hâțâná sau împopoțá > împopoțoná, pare cea mai bună explicație; celelalte ipoteze obișnuiesc să se bazeze pe rușine, reducându-se la un lat. *rosīnus = roz, lat. *russiōnem ori *rossiōnem sau la *rușiciune (< roșí)) Vezi definitia »
Buna ziua, tocmai am consultat Ghidul de exprimare si am dat peste expresia „Majoritatea salariaților este mulțumită...”, care este definita acolo ca fiind corecta, spre deosebire de „Majoritatea salariaților sunt mulțumiti...”. As dori sa atrag atentia asupra unei posibile erori, intrucat cred ca lucrurile stau exact pe dos: explicatia data in ghidul de exprimare se bazeaza pe acordul subiectului cu predicatul. Sunt intru totul de acord. Insa subiectul, in acest caz, nu este „majoritatea”, ci „salariatii”. Nu majoritatea e multumita, ci salariatii sunt multumiti. In concluzie, sustin ca varianta corecta este cea semnalata ca gresita, si anume „Majoritatea salariaților sunt mulțumiti...”. V-as fi recunoscatoare pentru un raspuns in cazul in care considerati ca opinia mea este eronata, si pentru corectarea expresiei in ghid, altfel. Va multumesc. O zi buna, Andreea Gavrilovici Vezi definitia »
PLANÁ1, planez, vb. I. Intranz. 1. (Despre păsări) A pluti sau a se menține în aer cu aripile întinse, aproape nemișcate. ♦ (Despre planoare) A pluti în aer pe o traiectorie care face un unghi mic cu orizontala; (despre avioane) a coborî (cu motorul oprit sau cu viteza redusă) pe o traiectorie cu pantă mică. 2. A întrece prin înălțime lucrurile sau ființele înconjurătoare; a domina. ♦ Fig. A domina prin importanță, prin superioritate etc. ♦ Fig. A amenința să se întâmple, a pluti asupra; a fi iminent. – Din fr. planer. Vezi definitia »
IMAGINÁ, imaginez, vb. I. Tranz. A-și închipui ceva; p. ext. a concepe, a crea, a inventa, a născoci. – Din fr. imaginer, lat. imaginari. Vezi definitia »
BELLONA (SAU DUELLONA) (în mitologia romană), zeiță a războiului, identificată uneori cu sora sau soția lui Marte și cu paredrul ei, Nerio. Avea un important templu la Roma, în afara porților cetății, unde preoții îndeplineau ceremoniile specifice declărării războiului și senatul primea ambasadorii străini. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z