Definita cuvantului baudouin
BAUDOUIN v. Balduin.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu baudouin
BUHARIN, Nikolai Ivanovici (1888-1938), economist și om politic sovietic. Membru al Partidului Comunist (din 1906). Lider al „comuniștilor de stînga” (1917-1918), a deținut importante funcții pe linie de partid și de stat (membru în Biroul Politic al C.C., 1924-1929), inițial colaborator al lui Stalin, la sfîrșitul deceniului 3, B. a intrat în conflict cu acesta în problema N.E.P.-ului, industrializării și colectivizării forțate. Acuzat de deviaționism de dreapta, a fost îndepărtat din conducerea partidului (1929), judecat și executat. Reabilitat post-mortem (1988). Vezi definitia »
FILISTÍN s.m. Om fățarnic, retrograd, îngâmfat și mărginit, refractar la idei noi. [< fr. philistin]. Vezi definitia »
VACCÍN s.n. Preparat biologic care conține anumiți viruși atenuați și care este inoculat unui individ în scop preventiv sau curativ împotriva unei boli infecțioase sau virulente. ♦ Urmă lăsată pe corp de o vaccinare. [Pl. -nuri, -ne. / < fr. vaccin, cf. lat. vaccinus]. Vezi definitia »
BANJARMASIN [bandʒərmásin], oraș în Indonezia (ins. Kalimantan), port. la M. Java; 434 mii loc. (1983, cu suburbiile). Expl. de min. de fier și diamante. Constr. navale. Prelucr. lemnului. Export de petrol, cărbune, lemn, piper, cauciuc și bumbac. Universitate. Vezi definitia »
ARTIN, Emil (1898-1962), matematician german. Prof. univ. la Hamburg și Princeton. Lucrări de algebră comutativă și de teoria numerelor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z