Definita cuvantului baumol
BAUMOL [bɔ:məl], William Jack (n. 1922), economist american. Prof. univ. la New York. Constribuții la studiul analizei economice și a aplicării în practică a teoriilor economice („Productivitatea și sistemul american de conducere”, „Perspective”, „Piețe în concurență și teoria structurilor industriale”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu baumol
PAIÓL s.n. Pardoseală acoperită cu linoleum sau material plastic care acoperă podeaua încăperilor unei nave. ♦ (la pl.) Piese de lemn montate pe fundul navei pentru a proteja mărfurile de umezeală. [< rus. paiol]. Vezi definitia »
FENÓL, (2) fenoli, s. m. (Chim.) 1. Compus organic derivat din benzen prin înlocuirea unui atom de hidrogen cu un hidroxil, folosit în farmacie și în industrie; acid fenic. 2. Nume generic dat compușilor organici derivați din hidrocarburile aromatice prin înlocuirea unuia sau a mai multor atomi de hidrogen cu hidroxili corespunzători. – Din fr. phénol. Vezi definitia »
PETRÓL s. n. 1. Rocă sedimentară lichidă, uleioasă, de culoare brună-negricioasă, mai rar gălbuie, cu reflexe albastre-verzui, cu miros specific, formată dintr-un amestec natural de hidrocarburi și de alți compuși organici, care se extrage din pământ și care servește drept materie primă în industria chimică; țiței. ◊ Petrol sintetic = combustibil cu proprietăți asemănătoare cu cele ale țițeiului, obținut pe cale sintetică din cărbune sau din oxid de carbon, prin hidrogenare catalitică. 2. Derivat lichid al petrolului (1), folosit la arderea în lămpi cu fitil pentru iluminat sau încălzit; gaz. – Din fr. pétrole. Vezi definitia »
MERSÓL s.m. Produs derivat prin tratarea unor hidrocarburi cu un amestec de bioxid de sulf și de clor. [< germ. Mersol]. Vezi definitia »
LIMNÍCOL, -Ă adj. limnetic. (< lat. limnicolus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z