Definita cuvantului bayer
BAYER, Raymond (1898-1959), estetician și filozof francez. A preconizat o estetică pozitivă, elaborînd în acest scop metoda „realismului operatoriu” („Estetica grației”, „Eseu asupra metodei în estetică”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bayer
GLOBE-TROTTER GLÓBTROTĂR/ s. m. voiajor care face (pe jos) înconjurul lumii. (< engl., fr. globe-trotter) Vezi definitia »
PENTAMÉR, -Ă adj. 1. (despre organe vegetale) format din cinci părți sau elemente. 2. (despre insecte) cu tarsul divizat în cinci părți. ◊ (despre ființe sau organe) cu simetrie rapidă în cinci părți sau elemente. (< fr. pentamère) Vezi definitia »
NICTEMÉR s.n. (Med.) Interval de timp de 24 de ore (o zi și o noapte), folosit pentru a urmări variațiile ciclice ale unor funcții biologice. [< fr. nycthémère, cf. gr. nyx – noapte, hemera – zi]. Vezi definitia »
CÓNFER Termen prin care se face o referire, o trimitere comparativă de la un text la un izvor sau la o lucrare lămuritoare. [Scris și prescurtat: cf.] – Cuv. lat., fr. Vezi definitia »
RUTIÉR, -Ă I. adj. referitor la drumuri, la șosele. ♦ transport ~ = transport făcut pe șosea; tractor ~ = tractor rapid, în general cu roți, folosit în orașe și pe șosele la transportarea remorcilor. II. s. m. ciclist participant la întrecerile sportive care se desfășoară pe șosele. (< fr. routier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z