Definita cuvantului abiotic
ABIÓTIC, -Ă, abiotici, -ce, adj. Lipsit de viață, fără viață. [Pr.: -bi-o-]

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu abiotic
BÁRIC, -Ă, barici, -ce, adj. Care se referă la presiunea atmosferică, care ține de presiunea atmosferică. ◊ Sistem baric = formă de repartiție a presiunii în atmosferă, în regiuni cu presiune ridicată sau scăzută. – Din fr. barique. Vezi definitia »
ANTIMÓNIC adj.m. Acid antimonic = acid al antimoniului. [< fr. antimonique]. Vezi definitia »
RADIOLÓGIC, -Ă adj. Referitor la radiologie, de radiologie. [< fr. radiologique]. Vezi definitia »
AFÍRIC, Ă, adj. (GEOL.) (Despre structura unei roci) În cadrul căreia se disting două generații ale aceluiași mineral, dar fără fenocristale. Vezi definitia »
DRAMÁTIC, -Ă, dramatici, -ce, adj. 1. Care ține de dramă sau de teatru, privitor la dramă sau la teatru. ◊ Artă dramatică = ansamblu de principii privitoare la interpretarea și la punerea în scenă a unui spectacol, a unei piese. Artist dramatic = actor. Genul dramatic = gen literar care cuprinde opere scrise pentru a fi reprezentate pe scenă. ♦ (Despre vocea cântăreților) Care are o sonoritate amplă, intensă, capabilă să exprime situații zbuciumate, de tensiune. 2. Fig. (Despre întâmplări, împrejurări, situații, momente etc.) Bogat în contraste și în conflicte; zguduitor, impresionant. ◊ (Substantivat, n.) Dramaticul unei situații. – Din fr. dramatique, lat. dramaticus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z