Definita cuvantului bălinești
BĂLINEȘTI, sat în com. Grămești, jud. Suceava. Biserică ctitorită de logofătul Tăutu (c. 1493); pictură interioară și decorație la exterior cu ceramică policromă, sculptură în piatră și pictură.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bălinești
AUTOLINIȘTÍ vb. refl. a-și liniști propria conștiință în urma unor succese, adoptând o atitudine de pasivitate lipsită de vigilență. (< auto1- + liniști) Vezi definitia »
BUZZATI [buțțáti] TRAVERSO, Dino (1906-1972), scriitor italian. Proză fantastică cu sensuri simbolice („Bàrnabo, omul munților”, „Monstrul Colombre”, „Deșertul tătarilor”). Vezi definitia »
BALOTEȘTI, com. în sectorul Agricol Ilfov, pe Cociovaliștea; 5.491 loc. (1991). Filatură și țesătorie de in și cînepă. Preparate din carne. Atelier pentru confecționat covoare. Fermă și stațiune pentru cercetări avicole. Institut de cercetare pentru nutriția animalelor. Stație de c. f. Biserică (sec. 18). Vezi definitia »
scârtí, pers. 3 sg. scârtéște, vb. IV refl. (reg.; despre lapte) a se închega, a se brânzi prin încălzire la foc. Vezi definitia »
BLEJEȘTI, com. în jud. Teleorman, pe Glavacioc; 4.377 loc. (1991). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z