Definita cuvantului dispersie
DISPÉRSIE, dispersii, s. f. 1. Împrăștiere, răspândire, risipire. ♦ Spec. (Chim.) Stare de împrăștiere, într-un mediu oarecare, a unei substanțe aflate în particule foarte mici. ♦ Spec. (Fiz.) Separare a unei radiații sau a unei unde sonore în urma refracției, difracției etc. 2. (Mat.) Repartizare a unei mulțimi de valori în jurul unei anumite valori tipice. [Var.: dispersiúne s. f.] – Din fr. dispersion, lat. dispersio, -onis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dispersie
BARBARÍE s. f. 1. stadiu de civilizație înapoiată în care se află un popor, un grup, un om. 2. lipsă de respect pentru cultură și civilizație; faptă, atitudine în care se reflectă o asemenea concepție; sălbăticie, cruzime, neomenie. (< fr. barbarie, lat. barbaria) Vezi definitia »
TRAGICOMEDÍE s.f. 1. Operă dramatică în care elementele tragice sunt îmbinate cu cele comice, având însă un deznodământ fericit. 2. (Fig.) Întâmplare care prezintă un amestec de elemente serioase și hazlii. [Gen. -iei. / cf. fr. tragi-comédie, it. tragicommedia, lat. tragicomoedia]. Vezi definitia »
ACVARIOFILÍE s. f. creștere a peștilor exotici de ornament. (< fr. aquariophilie) Vezi definitia »
RADIOFICÁȚIE, radioficații, s. f. Radiodistribuție. [Pr.: -di-o-] – Din rus. radiofikațiia. Vezi definitia »
BIOCRONOLOGÍE s. f. știință care studiază viața în funcție de timp. (< germ. Biochronologie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z