Definita cuvantului bărbulescu
BĂRBULESCU, Nicolae (1900-1985), fizician român. Prof. univ. la București. Contribuții în fizica moleculară (tensiunea superficială a gazelor și lichidelor) și teoria relativității.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bărbulescu
BĂLĂCESCU, Costache (1800-1880, n. București), scriitor român. Fabule, satire („Fă-mă, tată, să-ți semăn”) și comedii de moravuri, epigrame, traduceri, localizări. Vezi definitia »
ALEXANDRESCU, Grigore (1810-1885, n. Tîrgoviște), poet român. Membru al Societății Filarmonice. Unionist. Sensibil, reflesiv, dar în același timp, lucid și ironic, este influențat în poezia sa de spiritul secolului luminilor și de cel revoluționar pașoptist. Meditații și elegii romantice și preromantice, animate de elanuri umanitare și patriotice („Anul 1840”, „Umbra lui Mircea. la Cozia”, „Răsăritul lunii. La Tismana”). Lirică erotică („Eliza”), de interogație și atmosferă meditativă. A ilustrat decisiv specii literare ca fabule („Toporul și pădurea”, „Dreptatea leului”, „Boul și vițelul”) și epistola („Epistolă către Voltaire”, „Satiră. Duhul meu”), anticipînd satira eminesciană prin gravitate și ironie. Proză („Memorial de călătorie”), culegere de folclor oltenesc, traduceri și imitații după Florian, Tasso, Voltaire. Vezi definitia »
BĂRBULESCU, Nicolae (1900-1985), fizician român. Prof. univ. la București. Contribuții în fizica moleculară (tensiunea superficială a gazelor și lichidelor) și teoria relativității. Vezi definitia »
cu încântare pierduta Vezi definitia »
BRIȘCU, Grigore (1884-1965, n. Bîrlad), inventator român. A conceput (1909) și experimentat (1911) aparate de zbor (aerobrișca) și dispozitive pentru asigurarea stabilității și pilotării elicopterelor („Helicopterele”, 1910). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z