Definita cuvantului bătrîna
BĂTRÎNA, com. în jud. Hunedoara; 283 loc. (1991).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bătrîna
ZGÂCINÁ, zgâcinez, vb. I. Tranz. (Reg.) A clătina, a zgudui, a scutura. Vezi definitia »
búzna adv. – Brusc, pe neașteptate în grabă. – Var. busta, nabuzna. Origine necunoscută. Ultima var. pare a indica o proveniență sl. După Cihac, forma autentică ar fi busta, legată de vb. buși; DAR o pune în legătură cu mag. buszma „bădăran”. Mai curînd este vorba de un cuvînt din aceeași familie cu năpusti; caz în care var. ar fi în loc de *napustna. Vezi definitia »
EXAMINÁ vb. tr. 1. a observa, a cerceta, a privi atent ceva. ◊ a cerceta starea sănătății cuiva. 2. a supune la un examen (un elev, un student). (< fr. examiner, lat. examinare) Vezi definitia »
ÎNCHINÁ, închín, vb. I. 1. Refl. A-și manifesta evlavia către divinitate prin practici religioase, specifice fiecărui cult. ♦ (În biserica creștină) A-și face semnul crucii; p. ext. a se ruga. 2. Refl. A se pleca (sau a-și pleca numai capul) înaintea cuiva, în semn de respect, de devotament, de afecțiune sau ca simplu salut. ♦ Intranz. A ridica paharul plin, ciocnindu-l cu paharul celorlalți comeseni și a bea (făcând o urare). 3. Refl. (Înv.) A recunoaște suzeranitatea cuiva; a accepta să devină vasal. ◊ Expr. (Tranz.) A închina armele (sau steagul) = a capitula. 4. Tranz. (Înv.) A dărui cuiva ceva în semn de evlavie, de supunere, de recunoștință. ◊ Expr. A închina o mănăstire = a subordona o mănăstire altei mănăstiri străine sau unei patriarhii. ♦ A face o ofrandă. 5. Tranz. A consacra. ♦ A dedica. – Lat. inclinare. Vezi definitia »
Buna ziua. Numele meu este Andreea Strachina, sunt editor la un ziar national si am impreuna cu Valentin Panduru o asocitie culturala Alternativ. Alternativ.ro este o plarforma online de cultura urbana, iar de curand am semnat un parteniat cu Cannes Lion Romania, o scoala de media, la editia 6 a anului acesta. In urma discutiilor pe care le-am cu cei de la Cannes Lions, project managerul a fost foarte incantat de ideea pe care le-am propus-o, incat mi-a oferit un loc la bursa la aceasta scoala..care ar fi cea mai mare realizare din viata mea. In acest sens, am de terminat totusi un brief, pe care l-ar mai primi si oricine altcineva. Un brief care ma intreaba un singurul lucru: cat de mult ti-ai dori de fapt sa intri in scoala asta? Iar eu m-am gandit ca cel mai vizibil mod e sa imi introduc singura in vocabularul, sa cuplez cel putin, cuvantul ìnnebunesti`, verbul acesta, ca fiind unica stare de bine suprem care o am cand ma gandesc la Cannes Lions. In acest sens, va cer aprobarea de a ma ajuta sa castig totusi pe merite personale acest loc la bursa. In speranta ca ma puteti ajuta cu acest lucru, Cu stima, Andreea Strachina www.alternativ.ro 0729 729 605 Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z