Definita cuvantului bârsănescu
BÂRSĂNESCU, Ștefan S. (1895-1984, Viperești, jud. Buzău), pedagog român. M. coresp. al Acad. (1963), prof. univ. la Iași. Lucrări de pedagogie a culturii și de istorie a pedagogiei românești („Unitatea pedagogiei contemporane ca știință”, „Istoria pedagogiei românești”, „Pagini nescrise din istoria culturii românești”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bârsănescu
besescu din lat.besinus este presedintele tari momentan da nu pt mult timp (tradus vine besinosul) Vezi definitia »
BIBICESCU, Ioan G. (1848-1924, n. sat Berneți, jud. Mehedinți), folclorist și publicist român. Autorul unei bogate colecții de lirică populară, completată de balade, colinde, strigături și ghicitori („Poezii populare din Transilvania”). Vezi definitia »
CU VEDERE SLABA Vezi definitia »
cu figură „tipică” de criminal (de la Cesare Lombroso, 1835-1909, antropolog criminalist) Vezi definitia »
BĂNESCU, Nicolae (1878-1971, n. Călărași), istoric și filolog român. Acad. (1938), prof. univ. la Cluj și București. Specialist în bizantinologie („Les duchés byzantins de Paristrion (Paradounavon)” et de Bulgarie, „Chipuri și scene din Bizanț”, „Bizanțul și romanitatea de la Dunărea de Jos”). M. de onoare al Societății de Studii Bizantine din Atena, vicepreședinte de onoare al Asociației Internaționale de studii Bizantine (1961-1971). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z