Definita cuvantului bearn
BÉARN, prov. istorică în SV Franței, la poalele de N ale Pirineilor. Pr. oraș: Pau. Expl. forestiere. Porumb; creșterea porcinelor și a bovinelor; pomicultură.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bearn
LECTISTÉRN s. n. (ant.) banchet în cinstea zeilor, reprezentați ca participanți prin statui culcate pe paturi de ceremonie. (< fr. lectisterne) Vezi definitia »
ALBÚRN, alburnuri, s. n. Totalitatea straturilor tinere situate între scoarța și inima trunchiului unui copac, prin care trec apa și sărurile minerale; albeț, albuleț. – Din it. alburno, lat. alburnum. Vezi definitia »
DORN s.n. 1. Unealtă de oțel cu care se fac găuri în tablă, în piele etc.; priboi. 2. Unealtă care funcționează după principiul burghiului de tăiat filete, folosită la degajarea găurilor de sondă. [< germ. Dorn]. Vezi definitia »
corn s.n. (reg.) rachiu de secară; secărică. Vezi definitia »
MATÉRN, -Ă, materni, -e, adj. De mamă, propriu mamei, care se referă la mamă; care provine de la mamă. ◊ Limbă maternă = limbă pe care o învață cineva din prima copilărie, de la părinți; limbă natală. ♦ (Adverbial) Cu sentimente de mamă; ca mamă. – Din lat. maternus, it. materno. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z