Definita cuvantului beernaert
BEERNAERT, Auguste Marie François (1829-1912), jurist și om politic belgian. Prim-min. (1884-1894). Activitate importantă în cadrul conferințelor de pace de la Haga. M. de onoare al Acad. Române (1906). Premiul Nobel pentru pace (1909), împreună cu Paul Balluat D’Estournelles.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu beernaert
CÓRT, corturi, s. n. Adăpost portativ demontabil, făcut dintr-una sau din mai multe foi de pânză tare și impermeabilă, din material plastic etc.; tabernacol. ◊ Foaie de cort = bucată de pânză impermeabilă sau din material plastic, croită astfel încât să se poată face din ea un cort. ◊ Expr. A umbla cu cortul = a nu avea locuință stabilă; a hoinări. ♦ Ca la ușa cortului = a) numele unui dans popular, mai ales de pe valea Dunării, cu mișcare vioaie; melodia după care se execută acest dans; b) calificativ dat unui mod grosolan și necuviincios de exprimare și de comportare al cuiva. – Din ngr. kórti. Vezi definitia »
ȘFERT s. n. v. sfert. Vezi definitia »
TELESPÓRT s. n. Emisiune de televiziune cu caracter sportiv. – Tele- + sport. Vezi definitia »
DEPORT, deporturi, s.n. (Auto) Distanța, măsurată în milimetri, dintre suprafața de așezare a jantei pe butucul roții și un plan paralel cu această suprafață, care trece prin mijlocul roții (pe lățime). – Din fr. déport. (?-sursa? – in fr. are alte sensuri!! – tavi) Vezi definitia »
BEAUFORT [bóufɔrt], mare în bazinul Oc. Înghețat, în NV Americii de Nord, la V de ins. Banks și Victoria; 481 mii km2. Ad. med.: 1.004 m; ad. max.: 3.749 m. Salinitate medie: 28,5‰. Una dintre cele mai reci mări de pe glob (temp. medie a apei -1,7ºC). Aici se varsă fl. Mackenzie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z