Definita cuvantului distant
DISTÁNT, -Ă, distanți, -te, adj. (Despre oameni) Care este de o politețe rece și puțin comunicativă în relațiile cu ceilalți, care este rezervat; (despre atitudinea, manifestările oamenilor) care exprimă, trădează pe omul distant. – Din fr. distant.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu distant
ATLÁNT s. m. 1. statuie, bărbat într-o atitudine de efort, ca suport pentru balcoane și bovindouri; telamon. 2. locuitor al legendarei Atlantida. (< fr., it. atlante) Vezi definitia »
EFICIÉNT, -Ă adj. Care-și face efectul; care produce un anumit efect (folositor); eficace. [Pron. -ci-ent. / < fr. efficient]. Vezi definitia »
DILATÁNT, -Ă, dilatanți, -te, adj. Dilatator. ◊ (Substantivat) Ceea ce servește pentru a dilata. – Din fr. dilatant. Vezi definitia »
COMUNICÁNT1 adj. vase -e = sistem de vase care comunică între ele, astfel încât un lichid se ridică în toate la același nivel. (<fr. communicant) Vezi definitia »
AMÁNT, -Ă, amanți, -te, s.m. și f. Persoană care întreține relații de dragoste cu o persoană de alt sex fără a fi căsătorit cu aceasta; persoana pe care o iubesti in tainã, necunoscut de ceilalti, (pop.) iubit, ibovnic, bibic, (jargon) traducãtor. – Din fr. amant, lat. amans, -ntis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z