Definita cuvantului distant
DISTÁNT, -Ă, distanți, -te, adj. (Despre oameni) Care este de o politețe rece și puțin comunicativă în relațiile cu ceilalți, care este rezervat; (despre atitudinea, manifestările oamenilor) care exprimă, trădează pe omul distant. – Din fr. distant.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu distant
AMPLIFIÁNT, -Ă adj. (log.) inducție ~ă = inducție care se bazează pe un număr cât mai mare de cazuri. (< fr. amplifiant) Vezi definitia »
OBSECVÉNT, -Ă adj. (Despre o vale) Care are o direcție de curgere contrară direcției de înclinare a stratelor. [< germ. obsequent]. Vezi definitia »
NEUTRALIZÁNT, -Ă, neutralizanți, -te, adj. Care neutralizează. [Pr.: ne-u-] – Din fr. neutralisant. Vezi definitia »
DIAMÁNT, diamante, s. n. 1. Varietate cristalină de carbon, de obicei transparentă și cu luciu puternic, având cea mai mare duritate dintre toate mineralele și folosită ca piatră prețioasă sau la diverse unelte de șlefuit, de tăiat și zgâriat; adamant. 2. Unealtă pentru tăiatul sticlei, alcătuită dintr-un diamant (1) comun fixat într-un suport metalic cu mâner. 3. Cel mai mic corp de literă de tipar. [Pr.: di-a-] – Din fr. diamant. Vezi definitia »
ANTIDERAPÁNT, -Ă adj. Contra derapării și patinării autovehiculelor, împotriva alunecării schiurilor lateral sau înapoi. // S.n. Dispozitiv care se adaptează la roți sau la schiuri pentru a evita derapajul. [Cf. fr. antidérapant]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z