Definita cuvantului afundare
AFUNDÁRE, afundări, s. f. Acțiunea de a (se) afunda; cufundare. – V. afunda.

Sursa: DEX '96
Cuvinte ce rimeaza cu afundare
glagóre s. f. – Inteligență, istețime, capacitate intelectuală. – Var. glagole, glagorie. Sl. glagolŭ „cuvînt”. Denumește de asemenea litera g, a patra a alfabetului sl. Semantismul din rom. nu este clar. DAR încearcă să-l explice pe baza sensului de „cuvînt”; trebuie plecat mai curînd de la sensul de „literă”, generalizat ca în „litere” cu accepția de „instrucțiune”. Vezi definitia »
Autoapreciere excesivă; sentimentul irațional de superioritate față de cineva in ceea ce privește talentul, frumusețea, bogăția, rang, inteligența si așa mai departe; Comportament sau tratament disprețuitor; Insolenta sau aroganta a comportamentului; purtare aroganta. Mândria , rareori, poate avea conotații bune când are sensul de încântare sau exaltare rezultând dintr-o fapta sau posesie. Sinonime ale mândriei sunt egocentrismul, aroganta, disprețul și trufia. Vezi definitia »
PRESEMNALIZÁRE s.f. Acțiunea de a presemnaliza și rezultatul ei; semnalizare prealabilă. [< presemnaliza]. Vezi definitia »
ELECTROPRELUCRÁRE s. f. Prelucrare a metalelor prin folosirea directă a energiei electrice. – Electro- + prelucrare. Vezi definitia »
TESTĂLUÍRE s. f. v. testălui. [Sinonime] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z