Definita cuvantului adamant
ADAMÁNT, adamante, s. n. (În basme) Diamant. – Slav (v. sl. adamantŭ < gr.)

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu adamant
SIMPATIZÁNT, -Ă s. m. f. cel care împărtășește ideile și aspirațiile unei organizații politice, artistice, sportive etc. fără a fi membru al ei. (< fr. sympathisant) Vezi definitia »
ASOLAMÉNT, asolamente, s. n. Tehnică a împărțirii unui teren cultivabil în mai multe loturi (în raport cu numărul de plante care urmează a fi cultivate) și a repartizării prin rotație a fiecărei plante pe un lot anumit. – Din fr. assolement. Vezi definitia »
LAMPÁNT adj.n. Petrol lampant = petrol limpede pentru ars în lămpi, produs prin distilarea fracționată a țițeiului. [< fr. lampant]. Vezi definitia »
COERÉNT, -Ă adj. 1. constituit din părți care sunt strâns, logic legate între ele; închegat, unitar; coeziv. 2. (fiz.; despre unde) care are aceeași lungime de undă și diferență de fază constantă în timp. (< fr. cohérent, lat. cohaerens) Vezi definitia »
COMPORTAMÉNT s.n. Ansamblul manifestărilor obiective ale oamenilor prin care se exteriorizează viața psihică. ♦ Fel de a se comporta; comportare. ♦ Modul în care un organism vegetal reacționează față de factorii de mediu. [Cf. fr. comportement, it. comportamento]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z