Definita cuvantului sustenabilitate
SUSTENABILITATE (‹ engl. sustainable) s. f. Calitate a unei activități antropice de a se desfășura fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul, deci fără a compromite posibilitățile de satisfacere a nevoilor generațiilor următoare. Conferința mondială asupra mediului de la Rio de Janeiro din 1992 a acordat o atenție deosebită acestui concept, care implică stabilirea unui echilibru între creșterea economică și protecția mediului și găsirea de resurse alternative. Când se referă la dezvoltarea economică de ansamblu a unei țări sau regiuni, este de obicei preferat termenul sinonim dezvoltare durabilă.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu sustenabilitate
COLOSALITÁTE s.f. (Rar) Însușirea a ceea ce este colosal. [< colosal + -itate]. Vezi definitia »
SUPERFICIALITÁTE s. f. Caracterul a ceea ce este superficial; Fig. lipsă de adâncime, de profunzime; ușurătate. ♦ (Concr.) Lucru superficial. [Pr.: -ci-a-] – Din fr. superficialité. Vezi definitia »
PERMETIVITÁTE s. f. v. permitivitate. Vezi definitia »
site' site-uri un blog Vezi definitia »
VILOZITÁTE s.f. Suprafață păroasă; perii care acoperă o astfel de suprafață. ♦ Excrescență, încrețitură măruntă pe suprafața anumitor organe sau părți ale corpului. [Cf. fr. villosité, lat. villositas]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z