Definita cuvantului aderare
ADERÁRE, aderări, s. f. Acțiunea de a adera.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu aderare
ALITÁRE s.f. (Tehn.) Acoperire a suprafeței oțelului cu pulbere sau cu un aliaj de aluminiu, urmată de încălzire la temperatură înaltă; aluminizare. V. calorizare. [După fr. alitage]. Vezi definitia »
OBSCURIZÁRE, obscurizări, s. f. Faptul de a (se) face obscur. – V. obscuriza. Vezi definitia »
BONIFICÁRE, bonificări, s. f. Acțiunea de a bonifica; (concr.) sumă de bani care compensează o daună sau reprezintă o reducere. Vezi definitia »
BENZOILÁRE, benzoilări, s.f. Reacția chimică dintre un derivat al acidului benzoic cu alți compuși chimici. Vezi definitia »
atáre adv. și pron. indef. – Astfel, de asemenea. – Mr. a(h)tare, megl. ftari, (h)tari. Lat. tālis „asemenea” ar fi suficient pentru a explica forma rom. (pentru -a, cf. acătare). Totuși, formele dialectale, ca it. (co)tale, v. fr. itel (› fr. tel), v. prov. aital (› prov. tal), v. sp. atal (› sp. tal), indică faptul că este vorba de o compunere, care probabil nu este aceeași în toate cazurile (cf. REW 8543). Pușcariu 159 se gîndește la o compunere *eccum talis sau atque talis; însă în DAR îl consideră pe a- inexplicabil. *Eccum talis este forma care pare cea mai potrivită cu mr. și megl. Este cuvînt invariabil (ca și care, cutare); totuși, uneori apare un pl. analogic atari. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z