Definita cuvantului antologare
ANTOLOGÁRE, antologări, s. f. Acțiunea de a antologa și rezultatul ei. – V. antologa.

Sursa: DEX '96
Cuvinte ce rimeaza cu antologare
TRANSCALCULÁRE s.f. Calculul coordonatelor rectangulare ale punctelor de pe teren, prin trecerea de la un sistem de coordonate la un alt sistem. [< trans- + calculare]. Vezi definitia »
SOMNOLÁRE, somnolări, s. f. (Rar) Acțiunea de a somnola și rezultatul ei. – V. somnola. Vezi definitia »
DÁRE, dări, s. f. Acțiunea de a da2.Loc. adj. (Despre oameni) Cu dare de mână = înstărit, bogat. ♦ Dare de seamă = raport, referat asupra unei activități, unei gestiuni etc. într-o anumită perioadă; prezentare critică a unei scrieri literare sau științifice, recenzie; relatare (în ziare) a unor fapte, întâmplări etc. Dare la semn = tragere la țintă. Dare în judecată = chemare a unei persoane în fața unei instanțe judecătorești în calitate de pârât. Dare la lumină = publicare, tipărire. Dare pe față (sau în vileag) = divulgare, demascare. ♦ (În evul mediu, la români) Nume generic pentru obligațiile în bani și în natură; impozit. – V. da2. Vezi definitia »
ȘTRANGULÁRE s. f. v. strangulare. Vezi definitia »
EXONERÁRE, exonerări, s. f. (Rar) Acțiunea de a exonera și rezultatul ei; eliberare de răspundere a unei persoane care nu-și execută obligația din cauze străine de voința sa. – V. exonera. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z